Dne 22.10.2007 pořádala Hotelová škola s.r.o., Brno již 13. ročník soutěží pro studenty hotelových a gastronomických škol ve znalostech o pivu a pivovarnictví Brněnský soudek a ve znalostech o vínu a sommelierství Mladý sommelier.
Soutěž Brněnský soudek je ojedinělá svého druhu v naší zemi. První část soutěže sestává z prokázání odborných a jazykových vědomostí v písemném testu. Ve druhé části soutěže je úkolem každého účastníka prokázat dovednosti v natočení „třetinky“ světlého a „třetinky“ řezaného piva v časovém limitu. Praktické dovednosti hodnotí odborná komise, sestavená z předních odborníků z oblasti gastronomie a pivovarnictví. Každá soutěžní disciplína byla bodově ohodnocena. Čepování piva bylo hodnoceno dle několika kritérií – správná míra, výška pěny, celkový vzhled, servis piva.
Soutěž Mladý sommelier se skládá ze dvou částí – z písemných testů všeobecných znalostí oboru v českém a cizím jazyce a praktické ukázky servisu vín. Studenti starší 18 let mohli ještě soutěžit o nejlepšího degustátora – jejich úkolem bylo poznat podle chuti druh podávaného vína.
Ze soutěžících vybírá nejlepšího odborná komise složená z předních odborníků z oblasti nápojové gastronomie.
Přestože se žáci naší školy této soutěže zúčastnili poprvé, Jan Urban ze třídy KČ3 získal krásné 4. místo v části Brněnský soudek. Za jeho umění a propagaci dobrého jména školy mu patří pochvala a velký dík.